HÄNDER I ASKEBY

SOMMAREN 2021

Med hänsyn till det rådande läget och Folkhälsomyndighetens rekommendationer har föreningens verksamheter varit vilande under våren 2021.
I och med den ”lättnad” som gäller from 1 juni så kommer vi att försöka återuppta vår verksamhet igen under förutsättning att ”pandemiläget” förbättras och att inga ny restriktioner tillkommer.

29 augusti kl 14 Besök i Nykvarnsområdet i Linköping
Under rubriken ”Ut ur det påviska mörkret” föreläser Lars Eliasson om platsens betydelse för Askeby kloster.
Den 25 september 1598 kulminerade maktkampen mellan hertig Karl och kung Sigismund i slaget vid Stångebro. Lars kommer att beskriva upptakten till och konsekvenserna av slaget. Kallelse med närmare information  kommer.

4 – 5 september Östgötadagarna
Östgötadagarna kommer att bli av runt om i länet, men de blir alltmer kommersiella vilket inte är så intressant för föreningen. Kyrkan kommer dock att vara öppen och föreningens informationsfolder finns att tillgå.

11 september     Kulturarvsdag
Den nationella Kulturarvsdagen återkommer och  liksom förra året kommer föreningen att delta med program i klosterkyrkan. Mer information finns nedan!

12 september    Årsmöte
Föreningen planerar för fysiskt möte den 12 september, med reservation för eventuellt tillkommande restriktioner. Notera gärna redan nu i era kalendrar.
Formell kallelse kommer att gå ut i början av augusti till våra medlemmar.

Visning av Askeby klosterkyrka och det virtuellt uppbyggda klostret kan beställas hos Ina Nordh, Åkerbo församling Tel. 0706-182160

Avgift 40 kr/person.

Föreningen Askeby kloster samarbetar med

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är Sv-kyrkan.jpg